• Home
  • Blog
  • Rotterdam, het Korps Mariniers en Zaken op de Rails

Rotterdam, het Korps Mariniers en Zaken op de Rails

Het Korps Mariniers is al zo’n 200 jaar verbonden aan Rotterdam. Daar is Rotterdam trots op en daar is het Korps trots op. Zaken op de Rails is dan ook erg blij dat de opening van ons evenement verricht zal worden door niemand minder dan de Commandant der Mariniers, Ten Hove. Op welke wijze blijft een verrassing.

Hoewel er even sprake van was dat de Van Ghentkazerne in Rotterdam met alle mariniers wegbezuinigd zou worden zijn ze volop aanwezig in Rotterdam. De mariniers, de bewoners van Rotterdam en de lokale overheid heeft zich hard gemaakt om het Korps in Rotterdam te houden.

In beeld
Mede door de dreigende sluiting van de kazerne, werd geconcludeerd dat het Korps Mariniers beter zichtbaar moest worden. Sindsdien laten zij bijvoorbeeld de opleiding van de mariniers op het Schouwburgplein eindigen. Tijdens de Wereldhavendagen liggen er schepen langs de kade die we openstellen voor publiek. De Van Ghentkazerne is een opleidingskazerne met meer dan 117 opleidingen. Er komen ook regelmatig schoolklassen een kijkje nemen op de kazerne. Kortom, het Korps Mariniers is weer duidelijk in beeld in Rotterdam en zal dat nog lang zijn.

Wij vinden het dan ook geweldig dat het korps Mariniers medewerking verleent aan de opening van Zaken op de Rails.

 

Locatie

Adres locatie

Museum Stoomdepot Rotterdam
Rolf Hartkoornweg 50
3034 KL ROTTERDAM