Locatie

logo-ssnHet Museum Stoomdepot aan de Rolf Hartkoornweg 50 in Rotterdam-Hillegersberg is een historische, nostalgische locatie waar oude herinneringen herleven.

logo-ssn

logo-ssn

Stoom Stichting Nederland 40 jaarSinds oktober 1998 is de SSN de trotse eigenaar van een prachtig onderkomen in Rotterdam, aan de rand van het NS-emplacement Rotterdam Noord Goederen. De in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods biedt een uitstekend geoutilleerd onderkomen. Op de 5 in de loods aanwezige sporen vinden niet alleen locomotieven onderdak, maar heeft de stichting tevens de beschikking over een tweetal inspectieputten. Verder heeft de loods een apart onderkomen voor de medewerkers alsmede voldoende faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers. Op de eerste verdieping beschikt ze over een expositieruimte.

 

Routebeschrijving

Met eigen vervoer

Het Museum Stoomdepot bevindt zich naast het NS emplacement Rotterdam Noord Goederen, aan de noordkant van het recreatiegebied "Kralingse bos". Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruik maken van de ingang aan de Bosdreef 75. Deze ingang is echter uitsluitend tijdens de reguliere openingstijden in gebruik!
Motorvoertuigen dienen via het bedrijventerrein "Boezembocht" te rijden. In de directe omgeving staan diverse ANWB wegwijzers met de vermelding "Stoomdepot".

Met het openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam CS rijdt bus 38 naar Crooswijk. Uitstappen halte Nieuwe Crooswijksweg. Daarna is ca. 20 minuten lopen naar het Stoomdepot.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Rotterdam Noord, hiervandaan is echter geen openbaar vervoer naar het Museumstoomdepot. Te voet is het ca 30 minuten lopen.
De dichtstbijzijnde haltes zijn "Nieuwe Crooswijkseweg" en "Crooswijksestraat". Vandaar is het ca 15 min lopen.

In de directe omgeving staan ANWB wegwijzers met de vermelding "Stoomdepot".

 

 

Locatie

Adres locatie

Museum Stoomdepot Rotterdam
Rolf Hartkoornweg 50
3034 KL ROTTERDAM